ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Rotta Nova

Rotta Nova

Op de website van ArchitectenWeb maakt een artikel van redacteur Ronnie Weessies duidelijk dat na een impasse van tien jaar waarschijnlijk eind volgend jaar alsnog wordt gestart met de bouw van Rotta Nova in Rotterdam. In die tijd (< 2009) werkte ik bij HD Projectrealisatie. HD trad vaak op als gedelegeerd ontwikkelaar voor de eigenaar van de grond, de Van Herk Groep. 

Cahiers

De chaos, hoeveelheid en complexheid van mijn werkzaamheden als hoofd van de afdeling conceptontwikkeling hield ik onder controle door gestructureerd te werken met een cahier. Alles wat speelde werd opgeschreven in het cahier, chronologisch. Ik bladerende terug in deze aantekeningen en vond de eerste verkennende schetsen voor een herontwikkeling op basis van een prospect. Toen deze prospect uiteindelijk voor een locatie in Amsterdam koos werd er strategisch opnieuw gekozen voor een samenwerking met Frits van Dongen | (toenmalig) Architecten Cie. Eerder had HD succesvol gekozen en samengewerkt met Van Dongen bij het verwerven (en vervolgens realisatie) van de locatie van De Admiraliteit. 

Van Dongen runt tegenwoordig samen met Patrick Koschuch het naar hen vernoemde bureau Van Dongen-Koschuch Architects and Planners. Dat het plan van destijds slechts wat kleine programmatische wijzigingen moet ondergaan geeft de kwaliteit van het ontwerp van destijds aan.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Levenskunst

WERKBOEKEN | DvdA 2013

Uit het archief: In mijn werk heeft de schets altijd een bijzondere plek in genomen. De schets maakt de communicatie mogelijk… is voor mij het

Lees verder »
Architectuur

Tiny Houseboat

De ruimtelijke kwaliteit van het water wordt in Zoetermeer nog niet herkend. Na de zeepkist presentatie liet de mock-up de mogelijkheden zien van klein wonen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte