ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Rotta Nova

Rotta Nova

Op de website van ArchitectenWeb maakt een artikel van redacteur Ronnie Weessies duidelijk dat na een impasse van tien jaar waarschijnlijk eind volgend jaar alsnog wordt gestart met de bouw van Rotta Nova in Rotterdam. In die tijd (< 2009) werkte ik bij HD Projectrealisatie. HD trad vaak op als gedelegeerd ontwikkelaar voor de eigenaar van de grond, de Van Herk Groep. 

Cahiers

De chaos, hoeveelheid en complexheid van mijn werkzaamheden als hoofd van de afdeling conceptontwikkeling hield ik onder controle door gestructureerd te werken met een cahier. Alles wat speelde werd opgeschreven in het cahier, chronologisch. Ik bladerende terug in deze aantekeningen en vond de eerste verkennende schetsen voor een herontwikkeling op basis van een prospect. Toen deze prospect uiteindelijk voor een locatie in Amsterdam koos werd er strategisch opnieuw gekozen voor een samenwerking met Frits van Dongen | (toenmalig) Architecten Cie. Eerder had HD succesvol gekozen en samengewerkt met Van Dongen bij het verwerven (en vervolgens realisatie) van de locatie van De Admiraliteit. 

Van Dongen runt tegenwoordig samen met Patrick Koschuch het naar hen vernoemde bureau Van Dongen-Koschuch Architects and Planners. Dat het plan van destijds slechts wat kleine programmatische wijzigingen moet ondergaan geeft de kwaliteit van het ontwerp van destijds aan.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte