ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een reis zonder einde

De documentaire ‘Reis Zonder Einde’ kan bijdragen aan het gesprek over inclusie en vooroordelen. Een gesprek waarin je jezelf en elkaar – net als de deelnemers aan de reis – een spiegel voorhoudt en vragen stelt. Met als doel om meer inzicht en daarmee begrip te krijgen voor mensen met een andere culturele achtergrond. En zo bij te dragen aan verbinding.

Aanleiding voor de reis eind 2019 was de uitnodiging van Bart van Bolhuis (ministerie van BuZa, oud IenW-collega en huidige consul in Istanbul) aan Erik Pool om op bezoek te komen en zo bij te dragen aan de culturele uitwisseling tussen Nederland en Turkije.

Istanbul vervult een brugfunctie tussen Europa en Azië en het bezoek confronteerde de groep reizigers met nieuwe inzichten en essentiële vragen. Reisgezel en filmmaker Ahmet Polat maakte een korte documentaire over de reis, die in het teken staat van waardevolle ervaringen en zelfreflectie.

Het leergezelschap dat eind 2019 afreisde naar Istanbul bestaat uit Mehmet Akozbek (ministerie van SZW- Samenleving en Integratie), Ahmet Polat (fotograaf & filmmaker), Victoria Dekker (adviseur OFL-ministerie van IenW), Jannemarie de Jonge (Rijksbouwmeester Fysieke Leefomgeving), Theo van Bruggen (Programmamanager Rijksoverheid), Erik Pool (directeur directie participatie – ministerie van IenW), Imane Assid (adviseur participatie -IenW) en Alcuin Olthof (architect/ Stichting Schatbewakers).

Een Reis Zonder Einde from Studio Polat on Vimeo.

#verbinding #Schatbewakers #Architectuurnomaden #IT2019 #Istanbul

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte