De oude stad - Istanbul - Magazine 4

Magazine 4 | Schatbewakers

In de kaft van Magazine 4 | Schatkamers van Zoetermeer verwerkte ik mijn foto van een kunstwerk dat ik zag in het Arter museum in Istanbul. Natuurlijk maakte ik dit keer netjes een bronvermelding*). Bij een eerder magazine had ik die les al geleerd… Het erts hing bij mij aan de muur. Ik maakte er een foto van en gebruikte die in het magazine. Op zoek naar de verbinding stuurde ik een presentexemplaar naar de kunstenaar. Dat bracht echter een onverwachts proces op gang… Bij een bezoek en een kop koffie kwamen we uiteindelijk tot een deal. 

Naast het verwerken van de foto vroeg ik Erik Pool een artikel te schrijven voor het magazine. Naar aanleiding van het recente bezoek aan Istanbul en de betrokkenheid bij het werk van Schatbewakers in Zoetermeer werd het een spiegeling tussen de oude stad Istanbul en de nieuwe stad Zoetermeer. 

Terugkijkend ontstonden er al eerder een aantal blogs over de reis naar Istanbul; slow-traveling, the tailor… 

*) Fragment van het kunstwerk ‘1979 liters naar het begin, 2010’ van Alicja Kwade.

Foto gemaakt 07 december 2019 in Arter – Istanbul.

#IT2019 #Schatbewakers #Istanbul

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Levenskunst

Vijf haringen

Opnieuw een ongeval dat mij diep raakt. Vijf surfers, ervaren buitensporters verongelukken in het opgeklopte schuim op de golven, die de stormachtige wind maakt. Kort

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte