ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.
De oude stad - Istanbul - Magazine 4

Magazine 4 | Schatbewakers

In de kaft van Magazine 4 | Schatkamers van Zoetermeer verwerkte ik mijn foto van een kunstwerk dat ik zag in het Arter museum in Istanbul. Natuurlijk maakte ik dit keer netjes een bronvermelding*). Bij een eerder magazine had ik die les al geleerd… Het erts hing bij mij aan de muur. Ik maakte er een foto van en gebruikte die in het magazine. Op zoek naar de verbinding stuurde ik een presentexemplaar naar de kunstenaar, Ries Kleijnen. Dat bracht echter een onverwachts proces op gang… Bij een bezoek en een kop koffie kwamen we uiteindelijk tot een deal. 

Naast het verwerken van de foto vroeg ik Erik Pool een artikel te schrijven voor het magazine. Naar aanleiding van het recente bezoek aan Istanbul en de betrokkenheid bij het werk van Schatbewakers in Zoetermeer werd het een spiegeling tussen de oude stad Istanbul en de nieuwe stad Zoetermeer. 

Terugkijkend ontstonden er al eerder een aantal blogs over de reis naar Istanbul; slow-traveling, the tailor… 

*) Fragment van het kunstwerk ‘1979 liters naar het begin, 2010’ van Alicja Kwade.

Foto gemaakt 07 december 2019 in Arter – Istanbul.

#IT2019 #Schatbewakers #Istanbul

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte