ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De eerste oogst | Schatbewakers

In stadsgesprek #6 haalden we niet alleen de oogst binnen van de eerste vijf gesprekken, maar keken met het kralenspel ook door naar de toekomst van ‘150 weken Schatbewakers’.

KRALENSPEL

Het Kralenspel is een spel met betekenissen, opvattingen, waarden, meningen. Die rijg je aaneen, als kralen aan een ketting, zodat er een schouwspel van denkbeelden ontstaat.

Doel is steeds een thema of kwestie zodanig te analyseren dat je het op een waarachtige en elegante manier kunt presenteren in de vorm van een kralenspel.

De onderzoeker tracht vanuit de empirische wereld van zijn ervaring op te stijgen naar het idee door de systematische analyse van 10 ‘kralen’ of sets van vragen, verdeeld over vier niveaus van onderzoek: de externe wereld van feiten, de interne wereld van de persoon, dat wil zeggen diens houding of gevoel, de polen van het dialectische spel van betekenissen en de ideale vorm van de idee, de visie.

WIJKEN

Voor het stadswijk-gesprek hebben wij als Schatbewakers onze 10 kralen geduid. Tien kralen voor 10 wijken of gebundelde wijken (zie slideshare).

eerste publicatie: 23-02-16

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

22351 PI S11c-2 Amsterdam

Voor hun studerende kinderen kochten de opdrachtgevers destijds een appartement in de Diamantbuurt | Amsterdam. Het appartement ligt op de bovenste verdieping. In het appartement

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte