ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

15291 H36 Ilion atletiekfabriek

De trainingshal van Ilion vormt een belangrijke pijler binnen de vereniging. Het oudste deel is in 1984/85 gebouwd en was na 30 jaar constructief versleten. Vanuit de leden is in 2014 het idee ontstaan het gehele complex te verbouwen, te vernieuwen en te verduurzamen. Deze grote renovatie opgave heeft uiteindelijk geleid tot zowel renovatie van bestaande bouwkundige onderdelen, als herbouw met nieuwe spanten voor hal 1 tot de nieuwbouw van een krachthonk, medische instructieruimten en het overkappen van de steeg als nieuwe entreezone.

Daarnaast zijn alle installaties kritisch bekeken, aangepast of gecombineerd met andere systemen, zoals ventilatie & verwarming in een beter geïsoleerde hal, zonnepanelen op het dak en LED verlichting in de hal. Bij de renovatie is is zoveel mogelijk het aanwezig materiaal (dakplaten, gordingen enz.) hergebruikt en is bij de realisatie door zelfwerkzaamheid in 2017 ruim 3000 manuren ingezet.

werkgroep      Hal 2040

ontwerp          Willem Hermans ism Alcuin Olthof

aannemer       HOLABOUW BV Moerkapelle

installateur      KADIKS installatiebedrijf BV Moerkapelle

constructeur   AB-Q international BV Bergschenhoek

Uit het archief: 2015-2017

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte