21336 LCP55

Het overlijden van een oud-tante en de erfenis van haar appartement in het centrumgebied van Den Haag vormen de lead voor een mogelijk nieuwe opdracht.

Het pand is uit 1930. Het appartement is op de vijfde verdieping met, zoals toentertijd gebruikelijk, afgetopt met een ‘berging’ laag. Die laag is minder diep dan de plattegrond van het appartement en zo blijft er nog een groot stuk plat dak over. De voorgevel is op het zuidwesten en heeft nauwelijks buitenruimte.

Er wordt gedroomd over het verwerven van de appartementsrechten op het platte dak gedeelte. Met een schets maak ik een eerste verkenning van de mogelijkheden die daarbij kunnen ontstaan.

De afweging tussen het huidige appartement in de sub-urbane zetting en het centrumappartement vraagt echter nog even tijd.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

21338 studie informatiepunt ENTREE

Het schetsplan werd van binnenuit ontworpen. De ‘huiskamer’ kreeg daarin de plek met de hoogste verblijfswaarde.  Een centrale corridor  zou de voor- en de achterdeur

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte