ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.
2021-12_beeldblog-Alcuin-Olthof Oog hebben

Beeldblog – oog hebben voor…

Aanleiding voor het maken van de beeldblog was de opmerking dat ik als architect anders naar de dingen kijk. Gedurende een jaar (2010-2011) deed ik wekelijks, in de vorm van een beeld per werkdag, verslag van iets dat mij die dag opviel. 

Voor de Dag van de Architectuur 2012 (DvdA) maakte ik een publicatie van de beeldblog gedurende een jaar rond. Het overzicht neemt je mee in mijn manier van kijken en registreren (zie issuu_publicatie: Dagboek van een architect). Dagboek van een architect is hiermee een mooi tijdsdocument geworden van een periode van transitie.

In het voorjaar van 2020 deed ik de beeldblog herleven. Ik publiceer ze nu via mijn Instagram-account: @alcuinolthof

Opnieuw een periode van transitie. COVID-19 dringt sociale distantie op. 

Beelden vertellen het verhaal

Presenteren is het vertellen van een verhaal. Een verhaal kan op vele manieren vertelt en op evenzoveel manieren begrepen worden. Dit verhaal wordt verteld door de beelden in de beeldblog. De beelden vertellen daarbij voor jou ook hun eigen verhaal in aansluiting op jouw eigen ervaringen en interesses. Dat hoeft niet mijn verhaal te zijn. 

De beelden liggen vast, het verhaal verandert. Ik maakte de beeldblog vanuit mijn referentiekader: architectuur. Het is als vaak gezegd, architectuur staat niet op zich. Ook creativiteit houdt niet op, is niet te vangen binnen grenzen.

En voor mij belangrijk aspect. Kijk… luister… omdat het belangrijk is dat een verhaal doorverteld wordt. Kijk… en misschien kunnen we dan op een keer samen ons verhaal vertellen. 

Zomer 2012 | revival voorjaar 2020

Alcuin Olthof

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte