ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header

22349 Casa ‘T’ | Casa con le Farfalle

Casa ’T’ is de derde (Italiaans ‘tre’) verkenning in de zoektocht naar een passend huis in Cairo Montenotte – SV Italië. 

Een oud huis, een bijgebouw met schuren en een kleine woonunit en een tweede klein gebouw voor opslag. Het geheel gelegen op een stuk geaccidenteerd terrein van 9 bunder (90.000 m2).

Het uitzicht is fantastisch, de plek verstild en landelijk. De nabijheid van de stad is in niet meer voelbaar, hoewel het maar vier minuten met de auto naar beneden is.

Bij het bezoek aan de plek onder toezient oog van de makelaar fladderen er veel zwart-witte vlinders (dambordje of een ondersoort?) om mij heen.

Het huis zal een transformatie ondergaan en de vlinder is doorvoor een schitterende metafoor. Zo ontstond de poëtische benaming van het project: casa con le farvalle – het huis met de vlinders.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Levenskunst

WERKBOEKEN | DvdA 2013

Uit het archief: In mijn werk heeft de schets altijd een bijzondere plek in genomen. De schets maakt de communicatie mogelijk… is voor mij het

Lees verder »
Architectuur

Tiny Houseboat

De ruimtelijke kwaliteit van het water wordt in Zoetermeer nog niet herkend. Na de zeepkist presentatie liet de mock-up de mogelijkheden zien van klein wonen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte