ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header

21338 studie informatiepunt ENTREE

Het schetsplan werd van binnenuit ontworpen. De ‘huiskamer’ kreeg daarin de plek met de hoogste verblijfswaarde. 

Een centrale corridor  zou de voor- en de achterdeur met elkaar verbinden. De tuin achter het gebouw zou een toevoeging kunnen vormen in een vervolgfase als aan de huiskamer de horecafunctie kon worden toegevoegd. 

De belangrijkste opdrachtgever (en financier van de benodigde verbouwing) benaderde de plek van buiten af. Een bij benadering van het gebouw zichtbare maquette van de gebiedsontwikkeling waar het informatiepunt onderdeel van uitmaakt.

De functie van ‘de etalage’ zou mensen uitnodigen het gebouw te betreden. Deze zienswijze maakt dat de functie-indeling van het schetsvoorstel ‘op zijn kop ging’.

 

 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Levenskunst

Geometrie

“Ik heb een steen gelegd…” Labyrint Het benodigde veldwerk kwam door mijn blessure in de knel. In overleg maakte ik de keuze om de sessie

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte