ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header

19319 Uitbouw OMl32

De reeks woningen is oneven. De solitaire ligging van de woning aan het eind van de reeks biedt mogelijkheden. Het idee is het woongedeelte te vergroten door het toevoegen van een uitbouw.

De principaal is geïnteresseerd in de technische mogelijkheden. Is de fundering onder de tuinmuur te gebruiken en kan daarmee voor de uitbouw volstaan worden in een ‘simpele’ koppelbalk?

De vergunningstukken van destijds zijn digitaal opgeslagen en daarmee makkelijk benaderbaar. De constructeur kan al snel uitsluitsel geven over de constructieve eisen.

Dan rijst de vraag hoe de aanbouw er dan eigenlijk uit moet gaan zien.

 

Bij het opvragen van de kwitantie bij het parkeren in een parkeergarage komen er vaak meerdere kaartjes vrij. Ze vormen een handzaam stukje papier voor het vastleggen van een eerste gedachteschets.

 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Levenskunst

WERKBOEKEN | DvdA 2013

Uit het archief: In mijn werk heeft de schets altijd een bijzondere plek in genomen. De schets maakt de communicatie mogelijk… is voor mij het

Lees verder »
Architectuur

Tiny Houseboat

De ruimtelijke kwaliteit van het water wordt in Zoetermeer nog niet herkend. Na de zeepkist presentatie liet de mock-up de mogelijkheden zien van klein wonen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte