ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Teatrino di Palazzo Grassi

Het Teatrino di Palazzo Grassi wordt gezien als de derde locatie van de Pinault-collectie in Venetië naast musea Palazzo Grassi en Punta della Dogana. Oorspronkelijk ontworpen als de tuin van Palazzo Grassi in 1857 heeft het een veelkleurig verleden. 

Van tuin werd het omgevormd tot een groentetheater, dat in 1961 werd overdekt en verlaten in 1983. Het Teatrino kwam in 2013 weer aan het licht na een belangrijke restauratie en functioneel herontwerp van de Japanse architect Tadao Ando.

Het Teatrino biedt heden ten dagen een breed programma dat zowel verband houdt met de tentoonstellingen in Palazzo Grassi en Punta della Dogana als met verschillende vormen van hedendaags onderzoek en artistieke expressie. 

In de voorbereidingen van ons bezoek aan Venetië bleken veel van de evenementen gratis toegankelijk. We schreven ons in voor een theatrale uitvoering van het Magnificat. 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

22351 PI S11c-2 Amsterdam

Voor hun studerende kinderen kochten de opdrachtgevers destijds een appartement in de Diamantbuurt | Amsterdam. Het appartement ligt op de bovenste verdieping. In het appartement

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte