ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NCOI

Uit het archief:

De stok dat zijn wij…   de hoogte van de lat bepaal je zelf. Een mooie slogan, die het principe van beroepsonderwijs prima weergeeft.

Freelance

Sinds augustus (2010) ben ik als freelance docent verbonden aan het NCOI. Het onderwijs is georganiseerd in modules. De lessen uit mijn eerste module zijn ondertussen gegeven. De module wordt door de studenten afgerond met een opdracht in de vorm van een advies. In de vorm van een beknopt verslag geeft de student advies over de Bovenbouwconstructie.

Jellema

Bij de voorbereidingen kwamen de boeken van Jellema weer op tafel. Hoewel de stof bekend is, was het een uitdaging om er open en opnieuw naar te kijken. Hoe ga ik het brengen? Hoe maak ik de stof interessant en aanvullend op het boek?

Lesbrief

De lesbrief geeft een handvat, maar het is zoeken naar de meerwaarde. Het schoolbord is niet meer. De flipover heeft in het uitleggen en bespreekbaar maken een belangrijke rol. Het kunnen toelichten aan de hand van een tekening werkt goed.

Op dit moment volg ik zelf een module ATT (analytische tekentherapie). Ook hier laat de tekening haar kracht zien.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

22351 PI S11c-2 Amsterdam

Voor hun studerende kinderen kochten de opdrachtgevers destijds een appartement in de Diamantbuurt | Amsterdam. Het appartement ligt op de bovenste verdieping. In het appartement

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte