De Hermelijn

De meerzijdigheid van het gebouw en de markante ligging tegenover station Zoetermeer-Oost vraagt om een locatie specifieke benadering.

Er is een duidelijke publieke, open benadering aan de oude Stationsweg. Op het voorterrein is ook de fietsenstalling voor het station opgelost.

Vanwege de commerciële maatvoering van de vloervelden (500 m2) en de beperkte omvang van het beschikbare terrein is het gebouw ontsloten aan de kop en als er een kop is is er ook een staart.

Een kop en en staart vraagt twee onderscheidende uitwerkingen. De kop heeft een herkenbare uitwerking gekregen die in zijn vorm ook reageert op de hoekverdraaiing tussen de twee assen van Stationsweg en Zuidweg opvangt.

Het parkeren voor het gebouw is achter het gebouw opgelost.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

Schiphol Rijk

Uit het beeldarchief: Bij het opstijgen zoek ik iedere keer weer de kantoren van de plot, die ik tijdens mijn periode bij Architectenbureau van Manen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte