ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Lot de Walvis Alcuin Olthof

Lot & de walvis

Teleurstelling en verbazing. 

Mijn primaire reacties toen ik begreep dat Lot niet aanwezig kon zijn, want er bestond helemaal geen Lot! De jongen die ons bediende moest glimlachen over mijn duidelijke teleurstelling. 

Later ging mijn emotie over in bewondering. Het concept was knap neergezet en verbeeld. Lot, die in een blauw Volkswagen camperbusje over de continenten gezworven had en onderweg verschillende eetculturen had ervaren. Ieder land met haar specifieke specerijen en gerechten. Steeds opnieuw proeven en het idee daar iets mee te willen doen. Vervolgens het eind van het nomadische leven en het starten van een restaurant met een keuken die gebruikt maakt van haar ervaringen.

Wat maakt dat ik hier zo vol in meeging in deze opgezette fantasiewereld?

Er is voor mij niet veel nodig om het verhaal te verbeelden. Vervolgens een sluimerend verlangen naar zo’n avontuur eraan toevoegen en met het gerecht dat op tafel komt is de cocktail compleet. Ik bevind mij op het terras van een klein Grieks eiland en geniet.

#avontuur #architectuurnomaden #reizen #camper #tinyhouse

Lot en de walvis

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Levenskunst

WERKBOEKEN | DvdA 2013

Uit het archief: In mijn werk heeft de schets altijd een bijzondere plek in genomen. De schets maakt de communicatie mogelijk… is voor mij het

Lees verder »
Architectuur

Tiny Houseboat

De ruimtelijke kwaliteit van het water wordt in Zoetermeer nog niet herkend. Na de zeepkist presentatie liet de mock-up de mogelijkheden zien van klein wonen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte