ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kantine van de Meerpolder

In het vervolg op de zoektocht naar ‘de Ziel van Zoetermeer’ hanteren Schatbewakers de methodiek van ‘Het Kralenspel’.

Kralenspel

Het Kralenspel (Spelen met ideeën – Jos Kessels) is een methode om systematisch en in dialoog tot de kern van een vraagstuk te komen, een visie te ontwikkelen en deze op een beeldende manier onder woorden te brengen.

De methode is ontleend aan de ideeënleer van Plato en de gesprekken van Socrates. Zij stelt deelnemers in staat kernachtig hun centrale gedachten op vier niveaus te formuleren: de feiten, de persoon, de denkpolen en de uiteindelijke idee.

De vierde kraal

In de verkenning van het kralenspel maken we als Schatbewakers een eerste, intuïtieve indeling op de kralen. De wijken of samenhangende wijken worden opgedeeld naar de 10 kralen van het spel. De vierde kraal is de kraal van de vraag? Tegenover de uitgegroeide stad staat de leegte van de polder.

Wordt de leegte herkend?

Ontmanteld

In de Meerpolder langs de Middenweg ligt een voormalige boorlocatie van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij). De locatie is opgekocht door Kees de Groot, die op het omliggende land een boerenbedrijf runt. De locatie is ontmanteld, maar de voormalige kantine staat nog overeind.

Samen met Mark de Weijer onderzocht ik of deze locatie omgevormd kon worden tot een tijdelijke verblijfsplek; een artist in residence.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

22351 PI S11c-2 Amsterdam

Voor hun studerende kinderen kochten de opdrachtgevers destijds een appartement in de Diamantbuurt | Amsterdam. Het appartement ligt op de bovenste verdieping. In het appartement

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte