Het uur van de wolf

Het gaat er niet om of je verbanden kunt leggen.

Die zijn er. Het gaat erom de verbanden te zien.

Agnes Dobbenberg

Vaak wordt ik zo rond drie uur in de nacht wakker.

Bij het bezoeken van de expositie van Lotta Blokker krijgt het tijdstip een naam; ‘Het uur van de wolf’. De periode die ligt tussen middernacht en de dageraad, de zwarte nacht van de ziel. Het is het uur waarop de meeste mensen sterven, als de slaap het diepst is en de nachtmerries het hevigst zijn. Het is het uur waarop de slapelozen worden opgejaagd door hun ergste angsten, het uur waarop de geesten en demonen zich laten gelden. Het uur ook, waarop de meeste kinderen worden geboren.

Het uur van de wolf - tentoonstelling Lotta de Wolf
Beelden van lotta Blokker in De Fundatie Zwolle

 

 

 

 

 

 

 

De sfeer van de beelden van Lotta sluit perfect aan op mijn gevoel bij het tijdstip. Ik kijk door de ramen van onze nieuwe locatie naar buiten, de wereld houdt in dit moment even zijn adem in, het is stil.

Wat vertelt mij het steeds opnieuw wakker worden op dit tijdstip?

 

Soms gaan de verbindingen verder en ontstaan er mooie cross-overs.

Ahmet Polat (reis zonder einde – studio Polat) werkt aan een documentaire voor ‘Het uur van de wolf’ (NPO Documentaires waarin alle kunstvormen in de etalage worden gezet. Veel kleurige films van en over spraakmakende kunstenaars en artiesten; vol verhalen die getuigen van nieuwsgierigheid en een eigenzinnige visie. Documentaires gemaakt vanuit de verbeeldingskracht, die willen inspireren en verbinden.)

Hij gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif El Kaoui om zichzelf te begrijpen. De reis heeft geleid tot de theaterproductie ‘De Bastaard’.

Het beeld is een mental drawing van de het theaterbeeld.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Research

De eerste oogst

In stadsgesprek #6 haalden we niet alleen de oogst binnen van de eerste vijf gesprekken, maar keken met het kralenspel ook door naar de toekomst

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte