Het naastgelegen huis

De oude boerderij naast ‘Il Pavone Reale’ is niet in een keer gebouwd. Opgebouwd uit gestapelde stenen zijn in verloop van tijd de verschillende bouwdelen aan elkaar geregen.

Sporen

Lopende door de ruimtes zijn de sporen te zien; de oude boerenkeuken, de stal, oude ingebouwde kasten en in een van de oude muren is een kleiner gebouw te herkennen. Het dak uit een stapeling van soms wel vier lagen keramisch materiaal golft als een zee en is ondanks de lagen zeker niet volledig waterdicht.

Functionaliteit

De boerderij ademt basale functionaliteit. Je voelt dat de focus buiten lag bij de gewassen, in het bos, bij de beesten. Het herstemmen van de boerderij gebeurt met respect voor de historie.  Het karakter van de kleine kamers blijft behouden, maar wordt door het aaneenrijgen van ruimtes wel georganiseerd. Het maken van en doorlopende gang zorgt voor een lange lijn waaraan alle ruimtes worden gekoppeld. De grote stalruimte worden omgevormd tot een grote keuken, eetzaal en grote centrale werkruimte. De open schuur naast de boerderij wordt straks gebruikt als buiten werkplaats.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

21333 V47

De vraagstelling verandert na een eerste verkenning van de mogelijkheden. Een tuinhuis achter in de tuin mist inderdaad de directe verbinding met het leven in

Lees verder »
Architectuurnomaden

Fortuny | Venetië

Opnieuw hebben we een avontuurlijke ervaring vanuit het gebruik van Google in combinatie met niet complete informatie. Fortuny Kort voor ons bezoek aan Venetië was

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte