Het naastgelegen huis

De oude boerderij naast ‘Il Pavone Reale’ is niet in een keer gebouwd. Opgebouwd uit gestapelde stenen zijn in verloop van tijd de verschillende bouwdelen aan elkaar geregen.

Sporen

Lopende door de ruimtes zijn de sporen te zien; de oude boerenkeuken, de stal, oude ingebouwde kasten en in een van de oude muren is een kleiner gebouw te herkennen. Het dak uit een stapeling van soms wel vier lagen keramisch materiaal golft als een zee en is ondanks de lagen zeker niet volledig waterdicht.

Functionaliteit

De boerderij ademt basale functionaliteit. Je voelt dat de focus buiten lag bij de gewassen, in het bos, bij de beesten. Het herstemmen van de boerderij gebeurt met respect voor de historie.  Het karakter van de kleine kamers blijft behouden, maar wordt door het aaneenrijgen van ruimtes wel georganiseerd. Het maken van en doorlopende gang zorgt voor een lange lijn waaraan alle ruimtes worden gekoppeld. De grote stalruimte worden omgevormd tot een grote keuken, eetzaal en grote centrale werkruimte. De open schuur naast de boerderij wordt straks gebruikt als buiten werkplaats.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

21338 studie informatiepunt ENTREE

Het schetsplan werd van binnenuit ontworpen. De ‘huiskamer’ kreeg daarin de plek met de hoogste verblijfswaarde.  Een centrale corridor  zou de voor- en de achterdeur

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte