ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

HD349 Centrumplan NadY

En Patrick van Gils | Toppresentaties praat over het terugkijken naar de schatten die je hebt verzameld. Als ik mijn schatten uitstal zie ik opeens dat er veel projecten inzitten die destijds ‘problematisch’ waren. Vastgelopen, vergroeit in de lange looptijd of onhaalbaar

Suijssenwaerde

Ik schoonde het plan ‘Suijssenwaerde’ in Oude Tonge op. In de zoektocht naar financiële haalbaarheid was de oorspronkelijke opzet van de eilanden niet meer beleefbaar.

Centrumplan NadY

Het plan dat CH-partners voor de spoorzone in Nieuwerkerk aan den IJssel tekende werd regioreus aangepakt, uitgerekt en omgevormd en leidde tot het Centrumplan NadY.

Piushaven

In de analyse van het getekende massaplan voor de Piushaven in Tilburg werd duidelijk dat het geen haalbaar voorstel was. Als je je geen programma en een ruimtelijke voorstelling maakt bij een massaplan heb je geen beeld. Hoe het plan zich kan uit-ontwikkelen blijft onduidelijk.

De stedenbouwkundige opzet voor Marina Drimmelen bevatte veel nieuwe typologieën. Ook hier ontbrak de aansluiting met de aanpalende disciplines en de mogelijkheden van de ruimtelijke beleidskaders.

Het gemeentelijk plan voor een upgrading van het (winkel)centrum van Krimpen aan den IJssel bevatte een klassieke fout.  Er werd niet eerst met de grooteigenaar van de winkels/ shareholder gesproken.

Ik voeg de beelden van ‘mijn schatten’ samen in een ‘Portfolio van Geluk’.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte