ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De markt | Meesterwerk

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst is een deeltijd-masteropleiding voor architecten en stedenbouwers die al in de praktijk werken. De Academie organiseerde (2021) een ontwerpstudio*) naar de markt als schakel in de voedselketen en als sociaal fenomeen.

In de digitale presentatie (23.12) herleefde mijn eigen afstudeerwerk: Meesterwerk

Meesterwerk

Meesterwerk is het gevisualiseerde verhaal van een fictieve stad: Token (In 2013 maakte ik na 25 jaar een reflectie. In de 2.0 versie veranderde ik de naam Trimo naar Token. Een naam die het verhaal, de lading beter dekt.)

In het werk onderzoek ik mijn opvattingen over het vak en haar context. In de afronding van het werkstuk realiseerde ik mij dat het een tijdsgebonden document is en dat de zoektocht blijft doorgaan.

De Markt

Een belangrijke plek in de stad is die van de markt. Hier worden de goederen verhandeld en komen de verschillende culturen uit het verhaal samen.

*)

In september 2021 onderzochten vijf stedenbouwers en vijf architecten alle markten van Amsterdam en maakte een weerslag van hun bevindingen in de vorm van een atlas.
De ontwerpvoorstellen uit de ontwerpstudio zijn gepubliceerd in het magazine: Markten maken de stad. Jonge architecten en stedenbouwers vernieuwen de warenmarkt.
De gegevens voor deze atlas zijn naar eer en geweten verzameld en verwerkt. De markt is een dynamisch systeem, dus het materiaal blijft in beweging.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte