ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gipfelkreuz Similaun

Uit het archief | 2003

Een foto uit het reisdossier van een Öztaller-rundtour.

Net als een eerdere ervaring bij de terugkeer in het dal (Haute Route 1986) is de aanwezigheid van kleur aandacht trekkend. In 2003 had de regenboogvlag nog niet de lading, die het nu heeft.

Het kleurrijke beeld leverde een mooie plaat op. 

Uit het verslag:

Na een overnachting in de Similaunhütte op het Niederjoch (3019 m) trek je in zuidelijke richting met eerst een korte passage over rotsblokken en daarna schuin afdalend naar de gletsjertong. De gletsjer is in het begin tamelijk vlak, maar al snel gaat het stevig bergop langs vele gletsjerspleten. Gezien de omstandigheden maak je een grote boog naar rechts om het steile middelste gedeelte heen. Vervolgens in zuidwestelijke richting direct naar de Simulaun (3606 m) en dan vervolg je de route richting de Martin Buschman Hütte.

Trail 2022

In een recente trail (Otro Elements) kwam de vraag naar voren. Zijn hier geen kruizen op de toppen? Een pas is geen top en we hadden de toppen niet als doel. Het ging om de ‘trail’, de weg en de plekken waar we als groep verbleven. Dus niet verwonderlijk dat we geen topkruizen zagen.

Bij de herdershut op … stond en mooi Mariakapelletje. Ook in de muur bij de de hut van Antoine zie ik een Mariabeelden in een nis; een zwarte Madonna. 

#mountain #beleving #OtroElements

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

22351 PI S11c-2 Amsterdam

Voor hun studerende kinderen kochten de opdrachtgevers destijds een appartement in de Diamantbuurt | Amsterdam. Het appartement ligt op de bovenste verdieping. In het appartement

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte