ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geometrie

“Ik heb een steen gelegd…”

Labyrint

Het benodigde veldwerk kwam door mijn blessure in de knel. In overleg maakte ik de keuze om de sessie anders in te richten. De werkvorm werd verkleind tot een ‘tafel’labyrint en kon zo ook binnen gedaan worden. Het werd een bijzondere ervaring.

De keuzes vielen op een wonderbaarlijke manier naar elkaar toe. De manier van tekenen, het aantal levensknooppunten, de manier om ze in te passen.

Na de sessie bleef het beeld mij bezighouden. Ik tekende het nog een keer voor mijzelf. Allerlei geometrische figuren doen hun intrede.

Zon en Kruis

Op de roeivereniging staat een tafel waarop boeken uitgewisseld kunnen worden. Ik neem een boek mee; Zon en Kruis, van Steenkring tot vroegchristelijk kruis in Ierland door Jacob Streit. De cirkel (kringloop), het kruis en geometrische figuren springen naar voren en geven de eerder gevonden figuren richting, plaats en hun (symbolische) betekenis.

Mijn medereiziger in het labyrint is jaren wiskunde lerares geweest.

Waar kijk ik naar? Wordt mij hier iets verteld?

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte