Entree Zoetermeer

In een gesprek met Ajen van de Burg | HGOS *) ontstaat de vraag. Is het mogelijk om de kleurrijke onderlegger uit de planpresentatie van Entree Zoetermeer in de stadsplattegrond te monteren? Met als belangrijkste doel zicht te krijgen op de ruimtelijke implicatie van de gebiedsontwikkeling.

Hoewel er natuurlijk verschil is in kwaliteit tussen het plaatje (pixels) en het vectorbestand uit het tekenpakket lukt de montage. Om er met ‘de werkplaats’ Stadsmaquette aan te kunnen werken laat ik de montage bij de lichtdrukker uitdraaien.  Als ik de afdruk op de vloer uitrol schrik ik toch nog van de omvang van het gebied op de bekende schaal van 1: 1000

Hoewel ik het gebied denk te kennen en er regelmatig doorheen beweeg, maakt de koppeling aan de bekende referentie schaal veel duidelijk. Het maken van een fysiek beleefbare ruimtelijke voorstelling van de plannen lijkt mij ondanks de geringe schaal een goed idee. De schaal zal maken dat het niet heel gedetailleerd hoeft te zijn en op dit stadium in het planproces aansluit; globaal en indicatief.

De volgende stap zal zijn die ruimtelijke voorstelling van de verschillende aangegeven volumes te maken en hoogtes afleiden uit de beschikbare informatie.

Wordt vervolgd.

*) HGOS – Historisch Genootschap Oud Soetermeer

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Research

De eerste oogst

In stadsgesprek #6 haalden we niet alleen de oogst binnen van de eerste vijf gesprekken, maar keken met het kralenspel ook door naar de toekomst

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte