De Productschappen – Zoetermeer

Uit het beeldarchief:

De kavel langs de zuidweg was gelegen naast de reservering van een sprinter tracé richting de wijk Rokkeveen.

Dat verklaard wellicht de extra hoogte die de bouwmassa hier mocht krijgen. Deze stedenbouwkundige oriëntatie maakt dat het hoofdvolume zich richt op de naastgelegen kavel. De twee richtingen kregen ieder hun eigen uitwerking. Zowel in de raampartijen als in de materialisatie. Het parkeren is vanuit de eis ‘op eigen terrein’ opgelost onder de bebouwing. De entree ligt verhoogd op de binnenruimte in de oksel van de twee volumes.

De ingetekende planlijn van reserveringen liep door richting de Hofpleinlijn. Hierdoor zou Zoetermeer een direct openbaar vervoerslijn krijgen met Rotterdam.

 

Projectarchitect bij Architectenbureau Van Manen | Noordwijk

Maquette door Dick Peeters | Mixed Design

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

Schiphol Rijk

Uit het beeldarchief: Bij het opstijgen zoek ik iedere keer weer de kantoren van de plot, die ik tijdens mijn periode bij Architectenbureau van Manen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte