ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

HD 04396 Piushaven Tilburg

SCHATTEN

En Patrick van Gils | Toppresentaties praat over het terugkijken naar de schatten die je hebt verzameld. Als ik mijn schatten uitstal zie ik opeens dat er veel projecten inzitten die toen ik ze voorgelegd kreeg ‘problematisch’ waren. Vastgelopen, vergroeit in de lange looptijd of onhaalbaar

Ik schoonde het plan ‘Suijssenwaerde’ in Oude Tonge op. In de zoektocht naar (financiële) haalbaarheid was de opzet van de eilanden niet meer beleefbaar. Het plan dat CH-partners voor de spoorzone in Nieuwerkerk aan den IJssel tekende werd regioreus aangepakt, uitgerekt en omgevormd. Uiteindelijk leidde dit tot het Centrumplan NadY.

PIUSHAVEN

In de analyse van het getekende massaplan voor de Piushaven in Tilburg werd duidelijk dat het geen haalbaar voorstel was. Als je je geen programma en een ruimtelijke voorstelling maakt bij een massaplan heb je geen beeld of en hoe het plan zich kan uit-ontwikkelen.

Ook bij de stedenbouwkundige opzet voor Marina Drimmelen met nieuwe typologieën ontbrak de aansluiting met de aanpalende disciplines en de mogelijkheden van de ruimtelijke beleidskaders.

Voor het plan voor een upgrading van het (winkel)centrum van Krimpen aan den IJssel werd de klassieke fout gemaakt niet eerst met de grooteigenaar van de winkels/ shareholder te praten.

Portfolio

Ik voeg de beelden van mijn schatten samen in een ‘Portfolio van Geluk’.

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte