ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beroepservaring periode (BEP)

Architect is een beschermde titel. Om de titel te mogen gebruiken moet je ingeschreven staan in het Architectenregister.

studiemaquette (Kappers Maquette – Rotterdam)

De beroepservaring periode is een periode waarin je – na het behalen van een kwalificerend Masterdiploma – beroepservaring opdoet onder begeleiding van een mentor. Deze periode duurt ongeveer twee jaar. Na 31 december 2014 is deze periode voor iedereen die zich wil laten inschrijven in het architectenregister verplicht.

Een goede zaak?

Nadat ik in 1988 afstudeerde aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam maakte ik de keuze als zelfstandig architect te gaan werken.

Mijn technische vooropleiding aan de HTS en de praktijkervaring die ik tijdens en naast de studie had opgedaan maakte dat mogelijk. Ik kon een ontwerp maken en dit technisch uitwerken en indiening gereed maken. Ook de prijs en contractvorming en het gereed maken van een ontwerp voor uitvoering behoorde tot de competenties, maar …

Als ik nu na ruim 30 jaar reflecteer op die tijd zie ik de noodzaak van de BEP. Ik begon een eigen praktijk, maar had geen kennis van bedrijfsvoering, acquisitie en marketing.

IN BETWEEN

Haalbare plannen

Ik maakte in die tijd een aantal studies op basis van mijn ontwerpvaardigheid en het herkennen van een ruimtelijk vraagstuk. Dat er voor een succesvol (lees haalbaar) plan en realisatie het beheersen van hele andere processen nodig is, heb ik met veel vallen en opstaan moeten leren.

 

#GREX, grondopbrengsten, kosten,

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

22351 PI S11c-2 Amsterdam

Voor hun studerende kinderen kochten de opdrachtgevers destijds een appartement in de Diamantbuurt | Amsterdam. Het appartement ligt op de bovenste verdieping. In het appartement

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte