ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

20323 Goed onder dak

Bij de transformatie van de naastgelegen boerderij (Casa del Vicino) wordt om aan de gestelde eisen voor de functiewijzing tegemoet te komen het dak vernieuwd.

De boerderij uit 1787 is langzaam gegroeid cq vergroeid en opstallen zijn naar elkaar toe gebouwd. Dit proces maakt dat er veel (5) verschillende niveaus, dakhellingen en -vlakken zijn.

Bij een nieuwe kap is dit geen optie. De nok en de gootlijn zijn de maatbepalende punten voor de isolatie platen. De traditionele pannen laag wordt vervangen door een moderne keramische pan.

Modulair

Eerde bij het ontwerpproces van een schuur was er de ervaring van de sterke werking van zo’n modulair element; werkende breedte en hoogte.

Modulair werken vraagt een modulaire ondergrond, maatvoering en uitgangspunten.

In een verbouwingsopgave wordt in tegenstelling tot de bouwopgave van boven naar beneden gewerkt. Uitganspunt is dat de fundering en draagconstructie geen ingrijpende wijzigingen ondergaan. Het ‘nieuwe’ dak zorgt dat de werkzaamheden eronder droog en voorzien van een eerste beschutting plaats kunnen vinden.

• • •

In de uitvoering wordt een nieuwe noklijn gemaakt en ontstaan er op basis van het afwegen van de verschillende werkzaamheden twee dakvlakken.

 

# modulairbouwen #modulair

#20323 Casa del vicino

#CairoMontenotte

 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

22351 PI S11c-2 Amsterdam

Voor hun studerende kinderen kochten de opdrachtgevers destijds een appartement in de Diamantbuurt | Amsterdam. Het appartement ligt op de bovenste verdieping. In het appartement

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte