ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkboeken | DvdA 2013

Uit het archief:

In mijn werk heeft de schets altijd een bijzondere plek in genomen. De schets maakt de communicatie mogelijk… is voor mij het medium, dat de weg van binnen naar buiten ondersteunt.

24 uur Architectuur

Om met het Open Huis Architectenbureau aan te sluiten in het thema van de Dag van de Architectuur; 24 UUR Architectuur, zocht ik binnen mijn eigen fascinaties. Na een aantal jaren in agenda’s gewerkt te hebben, ben ik overgestapt op ‘werkboeken’.  Het werkboek vormt mijn dagelijkse gezelschap. Het op deze wijze werken zorgt voor het op chronologische wijze ordenen van: gedachten, gesprekken, ontmoetingen, schetsen, inspiraties, adressen…

De werkboeken sluiten aan op het thema. Inspiratie is er op elke moment van de dag, ontmoetingen en het (samen) zoeken naar antwoorden op de vragen is een continu proces. Overdag, ’s nachts, op reis… 24 uur. Toen ik nog met werkboeken werkte in het Amerikaanse formaat van 9” x 12” was er voor de vakantieperiode een kleine variant. Nu ik in het bekende formaat van Moleskine werk, gaat dit vaak ook gewoon mee op vakantie.

Decemberserie

In aanvulling op mijn eigen werkboeken en mijn studie Analytische Teken Therapie moest ik denken aan de eerdere publicatie van de Decemberserie. Anders dan de werkboeken is er in het werk van Willem van den Hoed meer aandacht voor de beeldende waarde van de schets zelf. In samenspraak met zijn lijstenmaker, Ron de Hoog worden de schetsen presentabel gemaakt.

Voor het OPEN HUIS Architectenbureau exposeer ik een kleine selectie van werk dat aansluit op mijn interpretatie van het thema. Het werk ontstaat vanuit inspiratie en fascinatie voor het vak… 24 UUR, onderweg, in de agenda… op kleine stukjes papier. Soms blijft er de fascinatie en wordt het onderwerp verder verdiept en onderzocht.

Analytische Tekentherapie

Het gedachtegoed van de Analytische Tekentherapie onderscheidt soorten tekeningen; de realistische, de metafoor, de abstractie. De expositie sluit met 3 kleine series aan op dit gedachtegoed.

U bent van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan A place – werkplaats voor ruimte

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte