00 G5 – fysiotherapie praktijkruimte

Uit het archief: Groeneweg 5 Zoetermeer

De bedrijvigheid was ontstaan in de schuur achter het woonhuis aan de Stationsstraat.

Gedurende de jaren waarin de schuur als bedrijfspand gebruikt werd door een aannemer was de entreesituatie aan de zijkant van de schuur ontstaan. Maar een deur maakt nog geen entree.

De oorspronkelijke functie van boterschuur was nog herkenbaar. Bij de verbouwing troffen we de restanten van de koelcel met oud tegelwerk. De aannemer had voor het gebruik het pand nooit echt getransformeerd, slechts bruikbaar gemaakt.

De fysiotherapeut had het pand gekozen voor zijn praktijk en wilde de overgebleven ruimte op de verdieping verhuren aan kleine bedrijven. Het organische volume begeleidt de functiesplitsing tussen beneden en boven.

In deze duidelijke en te ervaren vorm zijn de organisatorisch belangrijke functies van receptie en administratie ondergebracht. In het interieur ontstaat in eenzelfde vorm de wachtruimte. Hier vindt een vergelijkbare splitsing plaats tussen het bezoek aan de fysiotherapeut of het gebruik van de revalidatie-/oefenruimte.

#fysiotherapie #Groeneweg

 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

21338 studie informatiepunt ENTREE

Het schetsplan werd van binnenuit ontworpen. De ‘huiskamer’ kreeg daarin de plek met de hoogste verblijfswaarde.  Een centrale corridor  zou de voor- en de achterdeur

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte