Castello del marchese

Het feit dat het gelukt is om ‘Il Pavone Reale’ te herstemmen leidt vaak tot de vraag om ook andere grote en daarmee vooral moeilijke objecten te bekijken. Dit keer is de opdrachtgever uitgenodigd om een kasteeltje van een markies te bekijken.

Natuurlijk is de locatie onovertroffen. Het kasteeltje is tegen de helling aan gevleid en vanaf het terras kijk je ver het dal in. Onder het terras de lommerijke tuin en met hellingen en trapjes worden de omliggende terrassen met wijnranken en olijfbomen ontsloten.

Maar de moderne tijd heeft de plek achterhaald. Aan de achterzijde ligt de ontsluiting/toenadering en op steenworp afstand een grote provinciale weg. Hoog boven ons horen we het verkeer langs denderen. Het object was hiervoor in gebruik als jeugdherberg. Op het terrein treffen we kunstig ingepaste (voormalige)paardenstallen. maar het bijhouden van het terrein zal een intensieve taak zijn.

Het bouwkundig object is complex en de ruimtelijke opzet gedateerd. Het lukt ons niet om enthousiast te worden voor een mogelijke herbestemming.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Research

De eerste oogst

In stadsgesprek #6 haalden we niet alleen de oogst binnen van de eerste vijf gesprekken, maar keken met het kralenspel ook door naar de toekomst

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte