ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Casa de retiro espiritual Alcuin Olthof

Casa de retiro espiritual

In 1994 initieerde Kees van der Hoeven de ‘Jonge Architecten (JA) Prijs’. Een van de doelen van de prijs was het genereren van naamsbekendheid voor de jonge architecten. 

Jonge Architecten Prijs

Als leeftijdgrens voor de jonge architect gold bij deze prijsvraag de leeftijd van 40 jaar. De eerste opgave van de ‘Jonge Architecten (JA) Prijs’ was ‘Casa de retiro espiritual’ – ontwerp een plek om jezelf geestelijk te kunnen terugtrekken. Vrij naar het mooiste huis in Europa (Sevilla, Spanje) dat architect Emilio Ambasz ooit heeft ontworpen.

In de opgave onderzocht ik wat voor mij de minimale omvang was van een fysieke plek; geborgenheid, veiligheid en in nauw contact met de natuur. Mijn onderzoek werd gestuurd vanuit het reizen, mijn ervaring bij het toeren door de bergen en het overnachten in berghutten. Terugkijkend kun je dit ook zien als de voorloper op mijn interesse voor de Tiny House-movement.

Opnieuw de vraagstelling bekijkende kan ik mij in een filosofisch context nog een heel andere oplossing voorstellen.  

#TinyHouse #prijsvraag #Kavander 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte