ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header
Zoek
Sluit dit zoekvak.

[23355] The artist’s Chapel

De vraagstelling is uitdagend. Voor een ‘echte’ (lees: betaalde) opdracht is er financieel geen ruimte, maar dat mag de pret niet drukken.

Situatie

Niet al het gemaakte werk vindt uiteindelijk een plek bij een nieuwe eigenaar. Na twintig jaar is er zo een heel reservoir ontstaan aan doeken in eenzelfde maatvoering.

Naast ‘Il Gatopardo’ het project waar de afgelopen twee jaar hard gewerkt is aan de transformatie van een oude boerderij staat een kleine cottage, die gebruikt werd als kippenhok. Het idee ontstond om de wanden volledig te bekleden met werk uit het archief van de kunstenaar.

De vraagstelling

‘De doeken’ vormen in het bestaande volume een tweede volume. Het te bouwen bouwwerk is afgestemd op het samenspel tussen de maatvoering van de werken en de aanwezige ruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De werktitel Artist’s Archive werd uiteindelijk omgevormd tot Artist’s Chapel; hier wordt het werk en de tot stand komen daarvan geëerd.

Tim Ayers – The artist’s Chapel

#box-in-box #artist-in-residence #ilgattopardo 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Architectuurnomaden

Gastvrijheid

Voor ‘het huis van de kunstenaars’ word ik aangesproken. “Of ik op het dak de bergen van het Atlasgebergte wil zien”. Ja, dan heeft hij mij

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte