ALCUIN OLTHOF

Alcuin Olthof huisje header

[23355] The artist’s archive

De vraagstelling is uitdagend. Voor een ‘echte’ (lees: betaalde) opdracht is er financieel geen ruimte, maar dat mag de pret niet drukken.

Situatie

Niet al het gemaakte werk vindt uiteindelijk een plek bij een nieuwe eigenaar. Na twintig jaar is er zo een heel reservoir ontstaan aan doeken in eenzelfde maatvoering.

Naast ‘Il Gatopardo’ het project waar de afgelopen twee jaar hard gewerkt is aan de transformatie van een oude boerderij staat een kleine cottage, die gebruikt werd als kippenhok. Het idee ontstond om de wanden volledig te bekleden met werk uit het archief van de kunstenaar.

De vraagstelling

‘De doeken’ vormen in het bestaande volume een tweede volume. Het te bouwen bouwwerk is afgestemd op het samenspel tussen de maatvoering van de werken en de aanwezige ruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim Ayers – The artist’s archive

#box-in-box #artist-in-residence #ilgattopardo 

Deel dit bericht

Er valt meer te ontdekken

Levenskunst

WERKBOEKEN | DvdA 2013

Uit het archief: In mijn werk heeft de schets altijd een bijzondere plek in genomen. De schets maakt de communicatie mogelijk… is voor mij het

Lees verder »
Architectuur

Tiny Houseboat

De ruimtelijke kwaliteit van het water wordt in Zoetermeer nog niet herkend. Na de zeepkist presentatie liet de mock-up de mogelijkheden zien van klein wonen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte