Baxmeijer-gebouw | Delfsewallen

Een schets vanuit het DorpsLab met het idee het bestaande pand aan de Delfsewallen te behouden en daarmee de karakteristieke beeldvorming op de Delfsewallen.

Zomerzorg

Eerder gaf Piet Hekker in zijn plan ‘Zomerzorg’ het gebouw al een plek. Juist de huidige openheid van de plint zou goed gebruikt kunnen worden voor een additionele functie.

‘Zien en gezien worden’ kan hier heel goed ingevuld worden en de plek voorzien van een dorpse dynamiek.

Waterschap

De oude waterstructuur van de Leidse- en de Delfsewetering vertelt de verhalen van vroeger. Aan de Leidse zijde wat er zelfs een heuse overslag. Hier ergens ligt ook de grens van de overgangs tussen de twee waterschappen Rijnland en Schieland. Zo krijgt het verhaal lading en de plek betekenis.

schets voor herbestemming met behoud van het oude gebouw

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Er valt meer te ontdekken

Architectuur

Schiphol Rijk

Uit het beeldarchief: Bij het opstijgen zoek ik iedere keer weer de kantoren van de plot, die ik tijdens mijn periode bij Architectenbureau van Manen

Lees verder »

Stuur me nieuwe berichten

Houd me op de hoogte